BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 8.11.2019| Okunma Sayısı: 588

BASIN AÇIKLAMASI

 

Son günlerde bazı Baro Yönetim Kurullarınca Türkiye Barolar Birliğinin olağanüstü genel kurula çağırılması hepimizce malumdur. Avukatlık Kanunundan kaynaklanan bu çağrı hakkını kullanan Barolara saygı duymakla beraber onlar gibi düşünmediğimizi ve görüşlerine katılmadığımızı belirtmek isteriz.

Öncelikle ifade etmek gerekirse, Avukatlık Kanununda Birlik Başkanının görevinin sona erme şekilleri sınırlı olarak sayılmıştır. Bunlar, seçilme yeterliliğin kaybedilmesi istifa ve ölümdür. Bu haller dışında seçimli olağanüstü genel kurul toplantı çağrısı yapılması mümkün değildir. Açık ve net bu hüküm karşısında seçimli genel kurul toplantı çağrısı yapılması hukuka aykırıdır. TBB Başkanı ve seçilmiş kurullarının olağan görev süresi 2021 yılı Mayıs ayında dolacak olup daha öncesinde seçim yapılmasını gerektirir bir durum şu an için mevcut değildir.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir dönemde TBB’yi seçimli olağanüstü genel kurula çağırmanın mesleğimize ve birlik ruhumuza zarar vereceğini düşünmekle, olağanüstü genel kurul toplantısı çağrısı yapılmasını doğru bulmadığımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız. 8.11.2019

                                                                   KIRŞEHİR BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

      BARO BAŞKANI

                                                                         AV. MEHTAP KARABURÇAK TUZCU

26.04.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.