TÜRKİYE’NİN BAROLARIYIZ, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİYİZ

TÜRKİYE’NİN BAROLARIYIZ, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİYİZ

TÜRKİYE Barolar Birliği, adını, 7 Temmuz 1969 tarihinde yürürlüğe giren 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’ndan alan, bütün baroların katılımı ile oluşan, kamu kurumu niteliğinde, tüzel kişiliğe sahip bir üst meslek kuruluşudur. Dolayısıyla; adındaki TÜRKİYE ifadesi TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırları içinde mevcut 79 baronun ortak paydası olup savunma kurumunun tüm ülkeye aidiyetini ifade etmektedir.

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde; Baroların ve TÜRKİYE Barolar Birliğinin hassas ve milli duruşu açıkça ortada iken avukatlık mesleğinin çatısı olan kurumun isminden TÜRKİYE ifadesinin çıkarılması gerektiği söylemi üzüntü vericidir.

Bilinmelidir ki; TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ve BAROLAR, yargının asli kurucu unsuru olan savunmayı temsil eden ve halkın yargıdaki varlığı olan avukatların kanuna dayalı olarak kurulan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Yani avukatların ve baroların yaptığı iş kamu görevidir.

Vazifesinin öneminin bilincinde olan Barolar ve TÜRKİYE Barolar Birliği her zaman hukukun üstünlüğünü ilke edinerek Devletinin, milletinin yanında olmuş ve Cumhuriyetin yaşaması, ülkenin bölünmez bütünlüğü için mücadele vermiştir ve öyle yapmaya da devam edecektir.

Neticeten, TÜRK ulusunun ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN avukatları olarak TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNİN adındaki TÜRKİYE ismini taşımaktan gurur duyduğumuzu belirtir, bu konudaki hassasiyetimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 07.02.2018

KIRŞEHİR BAROSU BAŞKANI

Av. Mehtap KARABURÇAK TUZCU