OcakŞubatMart
TÜRKİYE AFRİN’ DE MEŞRU MÜDAFA HAKKINI KULLANMAKTADIR
Tarih: 01.02.2018 | Okunma Sayısı: 86 | | |

TÜRKİYE AFRİN’ DE MEŞRU MÜDAFA HAKKINI KULLANMAKTADIR

20.01.2018 günü Türkiye tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör faaliyetlerini sonlandırmak amacıyla askeri harekat başlatılmıştır. Bilindiği üzere bölge, hemen sınırımızdaki bir alandır. Ve oradan atılan roketlerle sınır bölgesindeki şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımız şehit edilmekte, yaralanmaktadır. Bölgenin stratejik konumu göz önüne getirildiğinde orada yuvalanan terör odaklarının Türkiye’nin ulusal güvenliğine ve hatta varlığına ciddi bir tehdit oluşturduğu ortadadır. Bu nedenlerle, ülke topraklarının güvenliği ve terörizmle mücadele için bu harekatın yapılması gerektiği açıktır.

Türkiye, haklı olarak, yakın ve ciddi tehlikeyi bertaraf etmek amacıyla o bölgeye müdahale etmek zorunda kalmıştır. Yani hukukun ve uluslar arası hukukun genel ilkesi uyarınca meşru müdafa hakkını kullanmıştır.

Kırşehir Barosu olarak, Türkiye’nin bu haklı ve meşru müdahalesinin yanında ve sonuna kadar askerimizin arkasında olduğumuzu bildirmek isteriz.

Allah, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatsın, ülkemizi ve ordumuzu korusun.

KIRŞEHİR BAROSU YÖNETİM KURULU

ADINA