AralıkOcakŞubat
ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI
Tarih: 06.12.2017 | Okunma Sayısı: 125 | | |

Türkiye Barolar Birliği tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. Ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Dünya Lideri Atatürk" adlı anma programı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, diplomatik misyon, ulusal ve uluslararası avukatlık örgütlerinin temsilcileri, baro başkanları, akademisyenler, sendika ve meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda meslektaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği'nin (TÜRK-AV) temsilcilerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalar yaptıkları programa Azerbaycan, Başkurdistan, Bosna Hersek, Dağıstan, Gürcistan, Karaçay Çerkez Cumhuriyeti, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova, Moğolistan, Rusya, Tacikistan, Tataristan avukatlık örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile Uluslararası Karadeniz-Hazar Ülkeleri Hukukçular Birliği Başkanı katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurulları üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Prof. Dr. Mehmet Haberal da konuk oldu. Anma etkinliği; Antalya, Trabzon, Kırşehir, Gümüşhane/Bayburt, Gaziantep, Kırklareli, Ankara, Kayseri, Aksaray Tekirdağ, Aydın, Şanlıurfa, Düzce, Erzincan, Sinop, Balıkesir, Muğla, Ordu, Malatya, Amasya, Kütahya Bingöl, Zonguldak, Eskişehir Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Av. Serdar Yasun'un yönetimindeki Türkiye Barolar Birliği Türk Halk Müziği topluluğu bir dinleti sundu.

Gülgün Feyman'ın sunumunu üstlendiği etkinlikte ünlü ressam Yaşar Çallı'nın paha biçilmez Atatürk Tablosu da sergilendi.

18.01.2018 Perşembe