AralıkOcakŞubat
Tarih: 14.07.2017 | Okunma Sayısı: 110 | | |

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

BASIN AÇIKLAMASI

15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizde hain bir darbe girişimi yaşanmıştır. Bu hain girişime halkımız karşı koymuş ve güvenlik güçlerimizle birlikte verilen mücadele sonucunda darbe girişimi başarısız olmuştur.

O akşam, tankların ve uçaksavarların önlerine geçen halkımız Türkiye’de demokrasi dışında bir yönetim tarzı istemediğini canları pahasına tüm dünyaya ilan etmiştir. O akşam, tüm ayrılıklar bir kenara bırakılmış, Türk Milleti, şanlı geçmişine yakışır şekilde bir araya gelmiş, vatan hainlerine karşı tek yumruk olmuştur.

Son 1 yıl içinde yürütülen soruşturmalar neticesinde, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren hain terör örgütünün devletin içine nasıl yerleştiği ortaya çıkmıştır. Hain FETÖ çetesinin bir kanser gibi devleti sarmaya çalıştığı aşikardır. Bu örgütün bitirilmesi ülkemizin selamete kavuşması açısından elzemdir. Örgüt üyelerinin Devletin içine sızarak işledikleri tüm suçlar ortaya çıkarılmalı; hain yapının kamu olanaklarını kullanarak oluşturduğu tüm mağduriyetler tespit edilmelidir. Bu terör örgütünün bütün unsurları yargı önünde hesap vermelidir.

Hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerini, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışını ve bunun güvencesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesini; yargı bağımsızlığı ve bağımsız savunmayı esas alarak mücadele edilmeli, Türkiye’nin bir daha asla aynı senaryoyu yaşamaması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bu vesile ile, üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapmak için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, gazilerimize acil şifalar dileriz. 14.07.2017

KIRŞEHİR BAROSU YÖNETİM KURULU

ADINA