Kurgusal Duruşma Yarışması Bölge Elemelerinde Baromuz Birinci Oldu
Tarih: 18.05.2016| Okunma Sayısı: 3752

Türkiye Barolar Birliği tarafından bu yıl üçüncü kez Stajyer Avukatlar arası Kurgusal Duruşma Yarışması düzenlenmiştir.

Bölge elemeleri tüm bölgelerde eş zamanlı olarak 14-15 Mayıs 2016 günlerinde gerçekleştirilmiştir.
   Ankara Barosu’nun ev sahipliğinde yapılan İç Anadolu Bölgesi elemelerine Baromuz da stajyer avukatlardan oluşan takımı ile katılmıştır.
   Toplamda 7 baronun katıldığı yarışmanın ilk gününde Eskişehir Barosu takımı ile yarışan Kırşehir Barosu takımı açık ara puan farkı ile günün birincisi olarak yarı final elemelerine kalmıştır.
   15 Mayıs 2016 günü yapılan yarı final karşılaşmasında ise Kayseri Barosu takımını eleyen ekibimiz final karşılaşmasını yapmaya hak kazanmıştır.
   Finalde Kırıkkale Barosu takımı ile karşılaşan ekibimiz bu takımı da eleyerek İÇ ANADOLU BÖLGESİ BİRİNCİSİ olmuştur.
   Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu tarafından çalıştırılan ve birinci olan ekipte yer alan stajyer avukatlarımız Hakan Çil, Nuray Özkaya, Mustafa Sert, Deniz Türkeri, Çağrı Levent Baytemur, olup ayrıca yaptığımız tüm çalışmalarda aktif olarak katılan Av. Gamze Çelik de ekibimizin üyesidir.
   Yine Av. Emel Ersin ve Av. Bülent Demirbaş da görüş ve katılımları ile takımımıza destek olmuşlardır. Ayrıca Baromuza kayıtlı stajyerler ve Adliyemizde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat ve bazı hakim-savcı stajyeri meslektaşlarımızda görüşleriyle katkı sunmuşlardır.
   Yarışmanın Türkiye elemeleri 24-25 Eylül 2016 günlerinde Ankara’da yapılacaktır. İç Anadolu Bölgesini Baromuz takımının temsil edeceği Türkiye elemelerinde Karadeniz Bölgesinden Giresun Barosu, Doğu Anadolu Bölgesinden Kars-Ardahan Barosu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Batman Barosu, Akdeniz Bölgesinden Antalya Barosu, Eğe Bölgesinden Muğla Barosu ve Marmara Bölgesinden İstanbul Barosu Türkiye şampiyonluğu için yarışacaklardır.

29.03.2024