BİR DESTANDIR ÇANAKKALE
Tarih: 17.03.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 922

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

            14 ay süren deniz ve kara savaşlarında 253 bin Mehmet’in can verdiği bir destandır Çanakkale.

1. Dünya Savaşı sırasında İstanbul’a ve dolayısıyla Osmanlı İmparatorluğu’na gözünü diken İtilaf Devletlerinin hedefi önce Çanakkale Boğazı olmuştur.

Denizden yapılan çıkarmaları Türk askeri kahramanca püskürtünce düşman kuvvetleri askerlerini karadan çıkartmıştır. Göğüs göğüse siper sipere yapılan bu savaşlarda binlerce asker hayatını kaybetmiş ama ÇANAKKALE GEÇİLEMEMİŞTİR.

Bu zafer Türk ulusunun kurtuluş mücadelesine kıvılcım olmuştur. Çanakkale’nin kahraman komutanlarından Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır.

Bu zaferin büyüklüğünü ve önemini tüm nesillerin anlaması, gelecek nesillere anlatması boynunun borcudur.

Bu nedenle, bir destandır Çanakkale..

Metrekareye 1600 merminin düştüğü, 253 bin Türk askeri, bir o kadar da düşman askerinin bağrında yattığı, her adımda içimizi titreten, kutsal vatan toprağıdır Çanakkale.

Denizin kızıla boyandığı, pınarların kızıl aktığı, kimi nişanlı kimi evli Mehmetlerin Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Müslüman, Hıristiyan demeden omuz omuza çarpıştığı, elmastan, altından kıymetli topraktır Çanakkale.

Bir vatan kalbinin attığı yerdir Çanakkale….

DUR YOLCU!

BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK

BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR

EĞİL DE KULAK VER, BU SESSİZ YIĞIN

BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.

Güzel yurdumuza dışarıdan ve içeriden yapılan tüm saldırılara karşı canını siper eden aziz şehitlerimizi Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümünde minnet ve rahmetle anıyor, Kurtuluş Mücadelemizin eşsiz Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi şükran ve dua ile yâd ediyoruz. 18 Mart 2016

 

                                                                          Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu

     Kırşehir Barosu Başkanı

19.04.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.