BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Tarih: 30.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1023

BASINA VE KAMUOYUNA

28.11.2015 günü Diyarbakır'da avukat meslektaşlarıyla basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışma sonucu Diyarbakır Barosu Başkanı Av.Tahir Elçi, yaşamını yitirmiştir. Başkanın ölümünden saniyeler önce meydana gelen çatışmada iki polis memurumuz şehit edilmiştir. Olaydan ötürü büyük üzüntü duyduğumuzu belirterek çatışmada hayatını kaybeden  Av.Tahir Elçi’ye ve şehit edilen polislerimiz Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’a Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Terörü bir kez daha lanetliyoruz.

Olayın hemen ardından inceleme için olay yerine giden Başsavcı ve ilgili heyete ateş açılarak delillerin toplanması önlenmiştir. İlan edilen sokağa çıkma yasağı ardından heyet ikinci kez olay yerine gitmiş ancak bir defa daha ateş açılması sonucu deliller tam toplanamadan olay yerinden ayrılmak zorunda kalmışlardır. 

Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerin yakalanıp gerekli cezayı almaları sağlanmalıdır. Zira olayın Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü parçalamak amacıyla yapıldığı herkesçe malumdur. Bu nedenle soruşturma büyük önem arz etmektedir. Şüphesiz ki Barolar bu soruşturmanın takipçisi olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                        KIRŞEHİR BAROSU BAŞKANLIĞI

23.04.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.