Tarih: 11.06.2015| Okunma Sayısı: 1243

Türkiye Barolar Birliği’nin madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında başlattığı “Hayat Ağacı Projesi”, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle büyümeye devam ediyor. Proje kapsamında son olarak, Türkiye Barolar Birliği ve Soroptimist Kulüpleri Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzaladı. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Av. İlke Erol’un imzalayarak işbirliğine adım attıkları protokol, uyuşturucu, uyarıcı ve uyutucu maddelerin kullanımının önlenmesi amacıyla eğitim, bilinçlendirme çalışmaları ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesinde ortak hareket edilmesini amaçlıyor.

Gençler ve çocuklarda uyuşturucu maddelerin zararları konusunda pozitif farkındalık yaratmak için eğitim seferberliği başlatılmasını öngören protokole göre, Türkiye Soroptimist Kulüpler Federasyonu’na gelen başvurular, tanı, teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve hukuki destek için Hayat Ağacı Projesi’ne yönlendirilecek. Protokolde ayrıca, Federasyon’dan belirlenecek bir temsilcinin iki ayda bir Hayat Ağacı Projesi tarafından gerçekleştirilen işbirliğini güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için yapılan kurumlar arası işbirliği toplantılarına katılması öngörülüyor.
 
 

29.03.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.