KARADENİZ BÖLGE BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
Tarih: 24.04.2015| Okunma Sayısı: 1357

Karadeniz Bölge Baro Başkanları Toplantısı 22.04.2015 tarihinde Trabzon Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı Av. Bera Besler, Yönetim Kurulu Üyesi Av. İzzet Varan, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken ile Trabzon, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane-Bayburt, Kastamonu, Karabük, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Zonguldak, Çankırı ve Erzincan Baro Başkanları katıldı.

Toplantı sonucunda kamuoyu ile paylaşılan sonuç bildirgesi şöyle:

1- Her zaman halkın ve hakkın savunucusu olmuş avukatlık mesleği ve avukatlığa karşı artık sistematik olduğunu düşündüğümüz mesleğimizi rencide edici ve küçük düşürücü tavır ve saldırıların artarak devam ettiği gözlenmektedir. Bunun son örneği meslektaşımız Av. Umut Kılıç’ın CMK 100. maddesine ve hukukun genel ilkelerine aykırı şekilde tutuklanması, bu düşüncemizle örtüşmektedir. Bu ve benzeri tavır ve girişimler karşısında avukatlar sinmeyeceklerini bir kez daha vurguluyor başta HSYK ve ilgili devlet birimlerini açık hukuksuzlar karşısında görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda görevin yapılmamasının ayrı bir görev suçunu oluşturacağı ise hiçbir zaman unutulmamalıdır.

2- 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesinde siyasal partilerin açıkladığı seçim beyannamelerinde sayısı 90.000’e yaklaşan avukatlar ile avukat yanında çalışan emekçiler ve aileleri, toplamında 1 milyon kişiyi ilgilendiren Avukatlık Hukuku ve Avukatlık Kanunu yeterli ve tatmin edici fikir ve düşüncenin olmaması tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır. Seçime girecek tüm siyasal partilere en kısa sürede bu konuda detaylı ve net bir çalışmalarının olup olmadığını, kamuoyu ve bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz. Tarihin her döneminde adalet ve hukukun üstünlüğünü savunmuş olan avukatlar ve baroların gücünün dikkate alınmamasının olumsuz sonuçları, birçok örneği ile tarih sayfalarında yer aldığı bilinmelidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 
 

28.03.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.