İZMİR’DE ON BİNLER ADALET İÇİN YÜRÜDÜ
Tarih: 17.04.2015| Okunma Sayısı: 1427

Türkiye Barolar Birliği’nin öncülüğünde ve İzmir Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türkiye Adaletini Arıyor” mitinginde on binlerce kişi “adalet” için yürüdü. 

Mitingde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Biz adalet için birleşen 77 milyonuz. Hedefimiz, aydınlık geleceğe omuz omuza yürümektir” dedi. 

İlki Bursa’da gerçekleştirilen “Türkiye Adaletini Arıyor” mitinglerinin ikincisi 11 Nisan Cumartesi günü İzmir’de yapıldı. Mitinge, ev sahibi İzmir Barosu ile birlikte Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı, TBB Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler, Sayman Üye Av. Sabri Erdal Güngör, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ali Arabacı, Av. Eyyüp Sabri Çepik, Av. İzzet Varan, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen baro başkanları, baroların yönetim kurulu üyeleri ve binlerce avukat cübbeleriyle katıldı.

Avukatların Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan yürüyüşte avukatlar ellerinde, “Eşitlik, Özgürlük, Adalet”, “Savunmaya Özgürlük”, “Bağımsız Yargı Engellenemez” yazılı pankart ve dövizlerle Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Çok sayıda vatandaş da avukatlara yürüyüşte eşlik etti. 

Mitingin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, hiçbir gücün baroların birlikteliğini bozamayacağını belirterek, “Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizim bağımsızlığımıza Hasan Tahsin önderlik etti. İzmir’deki Mustafa Kemal ruhu hiçbir zaman pes etmez. Mustafa Kemal’in ruhuyla sokaklarda olacağız” dedi. 

İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal da, “Bugün Türkiye bırakın hukuk devleti olmayı onun daha gerisinde olan kanun devleti olmaktan da çıkmış durumda. Biz nasıl ki bir hakime, bir savcıya yapılmış saldırı ya da saygısızlığı kendimize yapılmış kabul ediyorsak hiç kuşkum yok ki hakim ve savcılarımız da avukata yapılan saldırıyı kendisine yapılmış kabul eder. Çünkü hepimiz yargı görevi yaparız. El ele ve kol kola bu ülkeye adaleti getirmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise “Biz milletiz” vurgusu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Biz, adalet paydasında, sosyal devlette, refahta, parlak bir gelecek ülküsünde birleşmiş,77 milyonuz.

Bir büyük BİZ olabilmek için, 77 milyonun eşit vatandaşlık paydasında tek yumruk olabilmesi için ADALET arıyoruz.

Şahıslarla bir sorunumuz yok. Kurumlarla kavgamız yok. Kişisel hesaplaşmalarımız yok.

Ortak bir geçmişten gelen; geleceği birlikte kucaklama arzusunda yanıp tutuşan bir büyük milletin temsilcileriyiz.

Bizim için vatandaşlıktan daha büyük bir mevki yoktur. Halktan başka, milletten başka arkamızda başka hiç güç yoktur.

Parmaklarımız ayrı olabilir; farklı siyasi görüşlerden geliyor olabiliriz. Dünya görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bizim kolumuz Türk milletidir.

Dostlarım,

Tünelin ucu görülmüştür! Çünkü hiçbir faşist rejim sonuna kadar yaşayamaz. En sonunda, özgürlük her zaman kazanır. Ve yine kazanacaktır! Bir baskı ve karanlık dönemi Türkiye'de artık sona ermiştir! Hep birlikte geldik, omuz omuza geldik!

Hak için, adalet için, çoğulcu demokrasi için, evlatlarımızın parlak bir geleceğe sahip olması için bugün mücadele günüdür! Ha gayret..

Bize cübbeliler demişlerdi. Bu cübbenin cebi yok, cebine bir şey atmayın diye. Bu cübbenin iliği yok, kimsenin önünde iki büklüm olmayalım diye. Bu cübbenin üzerinde leke yok, namusumuz olsun diye. Bu cübbe bizim namusumuzdur, yeri gelir kefenimiz olur. İki borcumuz var, birisi milletimize, durmaksızın sonuna kadar çalışmak, bir de Allah'a can borcumuz var."

 

29.03.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.