FUTBOL TURNUVASI KURALLARI
Tarih: 30.03.2015| Okunma Sayısı: 1142

KIRŞEHİR BAROSU

İÇ ANADOLU BÖLGESİ BAROLARI FUTBOL TURNUVASI KURALLARI

 

1.  Turnuva için 6 takım başvuruda bulunmuş olup takım temsilcileri ile yapılan görüşmede oybirliği ile alınan kararlara göre;

·         6 takımın 2 gruba ayrılmasına,

·         A grubunun 3, B grubunun 3 takımdan oluşturulmasına,

·         Grup maçları sonunda gruplarında ilk sırayı alan takımların 1.’lik 2.’lik maçı, gruplarında 2. Sırada yer alan takımların 3.’lük 4.’lük maçı oynamalarına karar verilmiştir.

2. Turnuvaya katılacak takımların turnuvada oynayacak oyuncu listesini 01.04.2015 tarihine kadar Kırşehir Barosuna bildirmeleri gerekmektedir.

3. Turnuva 09.04.2015 günü saat:13.00’da Kırşehir Ahi Stadyumu yanındaki 2 nolu çim sahada başlayacaktır 

4. Takım listelerinde yer alan oyunculara yönelik itirazlar 03.04.2015 tarihi mesai bitimine kadar Kırşehir Baro Başkanlığına yapılabilecek olup itirazların 06.04.2015 tarihi mesai bitimine kadar karara bağlanacaktır. Bu tarihten sonra takım listelerine yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.

5. Liste dışında oyuncu oynatan takım 3-0 hükmen yenik sayılacaktır.

6. Turnuva süresince ortaya çıkabilecek tüm uyuşmazlıkları, itirazları, centilmenliğe aykırı tutum ve davranışları Av. ümit Tosun, Av. Volkan Şan ve Av. Onur Çanta’dan oluşturulan heyet kesin olarak karara bağlayacaktır.

7. Maçlar İl Hakem Kurulu tarafından atanacak amatör hakemler tarafından yönetilecektir. Turnuvada aktüel futbol kuralları geçerlidir. Kaleciye geri pası yasak olup ofsayt kuralı uygulanacaktır. 

8. Kırmızı kart cezası alan oyuncu bir sonraki maçta oynayamayacaktır. Doğrudan kırmızı kart halinde de aynı kural geçerlidir. Gerek saha içinde gerekse saha dışında centilmenliğe, mesleki dayanışmaya ve spor ahlakına aykırı davranışlarda bulunan oyuncular heyet tarafından süreli ya da süresiz ihraç edilebilecektir.

9. Maçlar 35’er dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. Devre arası 15 dakika olacaktır. Takımlar müsabakalara takım forması ile çıkacaktır.

10. Maçlar 11’er kişi ile oynanacak olup 4 oyuncu değişikliği yapılabilecektir. Çıkan oyuncu yeniden oyuna dâhil olamayacaktır.

11. Maç saatinde en az 11 oyuncusunu hazır edemeyen takıma 10 dakikalık bekleme süresi tanınacak, süre sonunda en az 11 oyuncusunu sahada hazır edemeyen takım 3 - 0 hükmen mağlup sayılayacaktır.

12. Grup maçlarında galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup sıralaması takımların topladıkları puanlara göre belirlenecektir. Toplanılan puanların eşit olması halinde ikili averaj, ikili averajın eşit olması halinde genel averaj, genel averajın da eşit olması halinde en çok gol atan takım üstün sayılacaktır. Üç durumda da eşitlik bozulmaz ise takımlar arasında kura çekilecektir. 

13. Final ve 3.’lük 4.’lük maçlarında normal süresi berabere biten maçta seri penaltı atışları yapılacaktır.

14. Turnuvaya ilişkin duyuru ve haberler www.kirsehirbarosu.org.tr adresinde yayınlanacaktır. 

15. Turnuvaya katılan takımlar yukarıda belirtilen şartları kabul etmiş sayılır.

                                                                      

TURNUVA DÜZENLEME KURULU

19.04.2024
AV. ONUR ÇANTA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.